Banka Kredi Borcu Başkasına Devredilebilir Mi? (Konut • Taşıt)

Banka kredi borcu başkasına devredilebilir mi? Kredi borcu başkasına devir olur mu? Banka kredisi devir edilmesi mümkün olan bir işlemdir. Ancak banka kredisi devir edilmesi, oldukça düşük ihtimallidir. Kredinin çekildiği bankanın inisiyatifinde olan bir durumdur ve banka ancak kredi borcunu ödeyemeyen kişinin maddi gücünün üzerinde maddi güce sahip olan bir kişinin devir talebini kabul edebilmektedir. İhtiyaç kredisi, araç kredisi ve konut kredisi başkasına devredilir mi tüm detayları içeriğimizde bulabilirsiniz.

Banka kredisi devir edilebilir mi? Banka çoğunlukla devir talebini reddettiği için borç sahibi borç kapatma kredisi çekerek, kredisini yapılandırarak borcunu ödeme yoluna gidebilmektedir. Krediye konu olan ürün üzerindeki ipoteği kaldırmadan ürünü satabilmesi mümkün olmadığı için bu ipoteği kendisinin kaldırması veya ürünü satacağı kişinin kaldırması gerekmektedir. Banka kredisinin devir edilmesinin istenmesinin başlıca nedenlerinden biri de bu durumdur. Bu içeriğimizde konut kredisi, taşıt kredisi ve ihtiyaç kredisi borcunu başkasına devretme nasıl yapılır anlatacağız

Banka Kredi Borcu Başkasına Devredilebilir Mi?

Kredi borcu başkasına devredilir mi? Banka kredisi devir başvurusu yapılabilmesi için krediyi çekmiş olan kişi ile borcu devredeceği kişinin beraber banka şubesine gitmesi gerekmektedir. Ardından kredi borç devir başvurusu için başvuru formu doldurmalıdırlar. Bankanın talep edeceği gelir belgesi, kimlik belgesi gibi evraklar ile başvuru oluşturulmalıdır. Sonrasında banka krediyi devralacak olan kişiyi değerlendirmektedir. Bu aşamada banka asıl kredi alan kişinin borcunu aksatarak ödüyor olması şartını aramaktadır.

Başkasının kredi borcunu üstüme alabilir miyim? Aynı zamanda kredi borcunu devralacak kişinin daha yüksek faiz oranı ile krediyi devralmasını isteyebilmektedir. Buna ek olarak ödenmesi gereken kredi masrafları çıkartabilmektedir. Kalan kredi borcunun yeni şartlar ile yeniden oluşturulmasından sonra eğer krediyi devralmak isteyen kişi bu şartları kabul eder ise, kredi devir işlemleri yapılmaktadır.

Banka Kredisi Devir İşlemleri Nasıl Yapılır?

Kredi borcunu başkasına devretme işlemi nasıl yapılır? Banka kredisinin devir işlemleri sırasında birçok sıkıntı çıkabilmektedir. Bunun nedeni, bankaların kredi devir işlemlerine sıcak bakmamasıdır. Bankalar kredi başvurusu yapan her kişiyi kendi özelinde değerlendirdiği için aynı şartlarda mevcut kalan borç tutarını bir başkasının üstlenmesini doğru bulmamaktadırlar. Borcu devralmak isteyen kişinin kredi notunu, gelir düzeyini inceleyerek borcun devredilmesini kabul edip etmeyeceklerini açıklamaktadırlar.

Bu sebeple borcu devralmak isteyen kişinin gelirini belgelemesi ve bankaların kara listesinde olmaması gerekmektedir. Ancak gelir düzeyi ve kredi notu yüksek olan birinin kredi devralma talebinin kabul edileceği de kesin değildir. Bu sebeple banka kredisini devretmek isteyenlerin borç transferi gibi yeni yöntemlere başvurmaları gerekmektedir.

İhtiyaç Kredisi Borcu Başkasına Devir Edilebilir Mi?

İhtiyaç kredisinde devir işlemlerinin yapılması gibi bir durum söz konusu değildir. Bankaların ihtiyaç kredisinin devredilememesi ile ilgili kesin kararları ve uygulamaları bulunmaktadır. İhtiyaç kredisi almış olan kişinin kredi vadesi süresince kredi taksitlerinin ödemesini yapması gerekmektedir. Taksit ödemelerini yapmaması halinde, kredi borcunu yine ihtiyaç kredisini çeken kişi ödemek zorundadır. Ancak ihtiyaç kredisi alan kişi, krediyi devretmek için hukuki yollara başvurabilmektedir. Fakat yargı kişinin kredi sözleşmesini kendi iradesi ile imzaladığını kabul ettiği için kişinin kredi sözleşmesini başkasının imzaladığını ispatlaması istenmektedir. Hukuki olarak sadece kendi çekmediği krediyi kendi üzerinden başkasına devretmek için başvurduğunda talebi değerlendirilir. Aksi takdirde yargı kredinin çekildiği bankanın lehine karar çıkartmaktadır.

Konut Kredisi Başkasına Devredilir Mi?

Konut kredisi devir olur mu? Konut kredisinin devir işlemleri bankalar tarafından reddedilen bir uygulamadır. Konut kredisini çeken kişi; faiz oranları, kredi notu ve piyasa koşulları kapsamında kendisine özel olarak şartları hazırlanmış bir kredi almaktadır. Bu sebeple bir başkası için kredi koşulları farklılık göstereceğinden banka devir işlemlerine izin vermemektedir. Krediyi alan kişinin annesine, babasına, eşine ve çocuklarına da kredi devir işlemi yapılamamaktadır.

Konut kredisi borcu devredilebilir mi? Konut Kredisi Devam Eden Bir Ev Nasıl Başka Birisine Satılır? Konut kredisi borcu bitmemiş evin başkasına satılması için öncelikle evin üzerindeki ipoteğin kaldırılması gerekmektedir. Çünkü konut kredisi çeken bireylerin konuta konu olan evlerini banka kredi ödemesi bitene kadar ipotek etmektedir. İpoteği kaldırmanın tek yolu ise kalan konut kredisi borcunun tamamının kapatılmasıdır. İpotek tapudan kaldırılmaktadır. Konut kredisi devam eden konutu satın alacak olan kişi geri kalan borcu nakit olarak kapatmalı veya başka bir bankadan kredi çekerek ipoteği kaldırmak için gerekli olan tutarı ödemelidir.

Konut Kredisi Devam Ederken Ev Nasıl Satılır?

Kredisi bitmemiş ev nasıl satılır? Konut kredisi devam eden ev için faiz oranlarına bakıldığında; konutu satın alacak olan kişiye konut kredisi devredilemediği için eski kredinin faiz oranları da geçerli olmamaktadır. Başka bir bankadan kredi çekerek mevcut konut kredisini ödemesi gerekeceği için yeni çektiği kredinin faiz oranları ile ödeme yapmaya devam etmektedir.

İpotekli kredi borcu devam eden ev satılır mı? Ancak banka kredisi devir edilmesi mümkün olmadığı için nakit olarak kalan borcu kapatmak ister ise; yeni konut kredisi almasına gerek olmayacağı için aynı faiz oranları üzerinden ödeme yapabilmektedir.

YouTube video
Kredi Borcu Devam Eden İpotekli Ev Satılır Mı?

Konut Kredisi Erken Kapatma Cezası Var Mı?

Konut kredisinin erken kapatılma cezası bulunmaktadır. Eğer kredi sözleşmesinde belirtilen vadeden önce kredi kapatılmak istenir veya kredi ödemesi bitmeden ev satılır ise; bu durumda erken kapama cezası uygulanır. Kalan vade 36 aydan daha az ise; anaparanın maksimum %1’i tutarında ceza uygulanmaktadır. 36 aydan daha uzun vade kalması halinde ise; anaparanın maksimum %2’si oranında ceza uygulanmaktadır.

Kredisi Devam Eden Araç Satılır Mı?

Araba kredisi bitmeden araç satılır mı? Taşıt kredisi başkasına devredilebilir mi? Taşıt kredisinin devir işlemi, bankanın inisiyatifinde olan bir durumdur. İkinci el veya sıfır araçlar için kredi alan kişiler ödemekte zorlandıklarında aracı bankaya vermek veya krediyi başkasının üzerine devretmek gibi seçeneklerde çözüm aramaktadırlar. Ancak taşıt kredisi başvurusu yapıldığında; piyasa durumu, faiz oranları, bankaların kampanyaları, başvuru sahibini kredi notu gibi birçok etken değerlendirilerek kişiye özel şartlarda kredi verilmektedir. Borç tamamen bitene kadar da banka aracı ipotek etmektedir.

İpotekli araç satılır mı? Banka taşıt kredisinin devredilip devredilemeyeceğini belirlerken krediyi devralacak kişinin kredi notuna, ödeme gücüne bakmaktadır. Krediyi devralmak isteyen kişinin maddi durumu eğer krediyi devredecek kişiden daha iyi ise; banka devir işlemlerini daha kolay hale getirebilmektedir. Ancak bankanın soğuk baktığı bir durum olduğu için kredi notu düşük olan birine taşıt kredisini devretmek imkansızdır. Ayrıca taşıt kredisi devredilirken krediyi devralacak kişiye işlem masrafı çıkmaktadır. Bu işlem masrafları ödendikten sonra devir işlemi gerçekleşmektedir.

Taşıt Kredili Araç Satışı Nasıl Yapılır?

Araç kredisi başka araca devredilir mi? Taşıt kredisinin devredilememesi durumunda; borç sahibinin krediyi ödemesi gerekmektedir. Ancak eğer borcu ödeyebilecek maddi güçte değil ise; ihtiyaç kredisi çekerek bu kredi ile borcu ödeyebilir, kredi borcunu yapılandırabilmektedir. Banka reddettiği halde borcu devretmek istiyor ise; borcu devralacak kişiye ihtiyaç kredisi çektirip bu ihtiyaç kredisi ile taşıt kredisinin borcunu kapattıktan sonra ihtiyaç kredisinin geri ödemelerini borcu devredeceği kişiye ödetebilmektedir. Bu sayede ödeme güçlüğü çektiği kredi borcunu devretme yöntemi ile kapatmış olmaktadır.

Borç Kapatma Kredisi İle Kredi Nasıl Devredilir?

Banka kredisinin devredilememesi durumunda; borç sahibi hiçbir alternatif yöntem bulamıyor ve borcunu da ödeyemiyor ise, bu durumda borç kapatma kredisi almalıdır. Borç kapatma kredisi, banka kredisinin devredilmesi ile benzer bir işleyişe sahip olsa da, borçtan sorumlu olan kişi farklılık göstermektedir. Banka kredisi devir edilmesi sonucunda, krediyi çekmiş olan kişi borçtan herhangi bir şekilde mesul olmamaktadır. Ancak eğer borç kapatmak kredisi çekilir ise; krediyi çekmiş olan kişi hala borçtan sorumlu olmakta ve borcu ödemesi gerekmektedir. Borç kapatma kredisi veren bankalar sayesinde başvuru yapabilirsiniz.

Hangi kredi türleri başkasına banka kredisi borç devri yapılabiliyor sorusunu ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi ve konut kredisi olarak cevapladık. Banka kredi borcu başkasına devredilir mi ve kredi borcunu başkasına devretme işleminin nasıl yapılacağı içeriğimizde detayları ile açıkladık. Tüm bankalar ve kredi işlemleri sorularınızı aşağıdan yorum olarak yazabilirsiniz.

Özge Biricik

Merhabalar, Ben Özge Biricik. Bu websitesinde editör olarak yararlı olacağını düşündüğüm finans, ekonomi ve paraya dair tüm alanlarla ilgili olarak uzmanlık alanlarımla ilgili bilgi ve derlemelerimi sizlerle paylaşacağım. Ayrıca para kazanma, para tasarrufu, taksitle alışveriş imkanları ve alışveriş deneyimlerimi yazıyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir