Devlet Destekli Evlilik Kredisi Veren Bankalar Başvurusu • Faizsiz

Faizsiz devlet destekli evlilik kredisi veren bankalar, evlenmek isteyen çiftlerin masraflarını karşılamak amacıyla kullandıkları bir kredi türüdür. Son yıllarda evlilik, düğün ve yeniden bir ev dizmek oldukça masraflı hale geldiği için, bu ihtiyaç kredisi türü, yeni evlenen çiftler tarafından sıkça tercih edilmektedir. Evlilik masraflarını karşılayamam çiftlere destek olmak amacıyla evlilik kredisi veren bankaların sayısı da oldukça fazladır. Özel bankaların veya devlet destekli evlilik kredisi veren bankalar sayesinde yeni evleneceklere çeyiz alırken veya diğer düğün masraflarında finansman desteği sağlanıyor.

Yeni evlenenlere faizsiz kredi ve devlet destekli evlilik kredisi başvurusu araştırılıyor. Sizin için yeni evlenenlere faizsiz kredi hangi banka veriyor bu kredi türüne nasıl başvuru yapılır ve KOSGEB helal evlilik kredi desteğiyle birlikte devlet katkılı çeyiz hesabının tüm ayrıntılarını paylaşacağız. Ayrıca devlet destekli çeyiz hesabı hakkında tüm merak edilenleri sizler için araştırdık.

Evlilik Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Evlilik kredisi hesaplaması nasıl yapılır? Evlilik kredisi kullanacak çiftlerin, kredi miktarını ve vade seçeneklerini belirlemeleri açısından tüm masrafları net ve belirgin şekilde hesaplamaları gerekmektedir. Evlilik için kredi çekmek isteyenler masraf kalemlerini hesaplama için aşağıda listelediğimiz adımlardan yararlanabilir.

Evlilik kredisi hesaplayacak çiftler şu masraf kalemlerini hesap edebilir;

  • Sağlık raporunun alınması
  • Nikah salonunun tutulması
  • Nikah cüzdanının alınması
  • Salon dışında kıyılacak nikahın masrafları
  • Gelinlik
  • Damatlık
  • Yüzükler
  • Araç süsleme
  • Kuaför ve berber masrafları
  • Düğün fotoğraflarının çekilmesi
  • Yemekli ya da yemeksiz şekilde fiyatı değişebilen düğün organizasyonu
  • Balayı tatili

Çiftlerin sadece nikah yaparak evlenmeleri halinde, piyasa koşullarına göre hesaplanan toplam fiyat, 16 bin liraya kadar çıkabilmektedir. Yemeksiz bir düğün yapıldığında ise çiftler en fazla 26 bin lira masraf yaparken, yemekli olarak organize edilen düğünlerde bu fiyat 46 bin liraya kadar çıkabilmektedir. Yeni evlenenler faizsiz kredi desteğini içeriğimizin devamında bulabilirsiniz.

Devlet Destekli Evlilik Kredisi Veren Bankalar Hangileri?

En uygun evlilik kredisi veren bankaları sizin için listeledik. Pek çok banka, ihtiyaç kredisi adı altında özelleştirilmiş olan evlilik kredisini verebilmektedir. Yeni evlenenenlere faizsiz evlilik kredisi hangi banka veriyor?

Devlet destekli evlilik kredisi veren bankalar şunlardır;

  • Vakıfbank
  • Ziraat Bankası
  • Halkbank
  • ING Bank
  • TEB
  • Finansbank
  • Yapı Kredi
  • İş Bankası
  • Akbank
  • Katılım bankaları

Ayrıca en kolay kredi veren bankalar listesine buradan, şubeye gitmeden kredi başvurusu yapmak için buraya göz atabilirsiniz.

Evlilik Kredisi Şartları Nelerdir?

Evlilik kredisi nasıl alınır? Her kredi türünde olduğu gibi, evlilik kredisi kullanmak isteyen çiftlerin de bazı şartları yerine getirmeleri gerekmektedir.

Evlilik kredisi başvuru şartları şöyle sıralanabilir:

  • Bu krediler en fazla 36 aylık vadelerde çekilebilmektedir. Kredi kullanmak isteyen çiftler, daha az vade seçeneklerinden de yararlanabilmektedirler.
  • Verilebilecek kredi tutarı için öncelikle kişinin gelirine bakılır. Kredi teminatı olarak bakılmak istenen kişinin kazanç tablosu, krediyi karşılayabilecek düzeydeyse, başvuru yapan çiftlerin kredi kullanımı uygun bulunmaktadır. Kredi miktarı aynı zamanda krediyi veren bankanın kendi içinde yapacağı kredi kampanyalarından da etkilenmektedir. Bu sebeple kredi tutarı başvurulan bankadan bankaya değişiklik gösterecektir.
  • Evlilik kredisi bir ihtiyaç kredisi türü olduğu için, diğer tüm ihtiyaç kredilerinden alınan KKDF ve BSMV vergilerinden muaf değildir. Bu vergiler evlilik kredisinde de kesilmektedir.
  • Evlenecek eşler, isterlerse ayrı ayrı kredi başvurunda bulunabilirler. Bu sayede hem kredi alma şansları artabilir hem de kullanabilecekleri kredinin miktarı daha da yüksek olur. Bu yöntemi kullanmak istemeyen çiftler ise, kredi çekerken birbirlerine kefil olarak, krediye başvuran eşin teminatı olabilirler.
  • İhtiyaç kredisi kullanılırken her banka kefil istememektedir. Kefil istenmesi için genellikle yüksek meblağlarda kredi çekilmesi ya da kredi başvurusu yapan kişinin kredi notunun yüksek olmaması gerekmektedir. Banka bu durumlar dışında kefil gösterilmesini istemeyecektir.
  • Özellikle pandemi koşullarında ekonomik olarak ödeme güçlüğü yaşanması sebebiyle pek çok banka taksit erteleme kampanyası yapmaktadır. Bu kampanyalara göre, ihtiyaç kredisi kullanan kişiler taksitlerini 3 ay erteleyerek, ödemeye kredi çektikleri ayı takip eden 4. ayda başlayabilirler.

Evlilik Kredisi Faiz Oranları Hesaplama

Devlet destekli faizsiz kredi dışında özel bankalarada yeni evlenenler kredi başvurusu yapabilir. Kredi için örnek hesaplama tablosunu sizler için hazırladık. Örnek kredi hesaplamasını 10.000 TL 36 ay vade olarak aşağıdaki tabloda görebilirsiniz.

Kredi AdıFaiz OranıAylık TaksitToplam Maliyet
ING Evlilik Kredisi%2,09425 TL15.354 TL
QNB Finansbank Evlilik Kredisi%2,03420 TL15.184 TL
İş Bankası Evlilik Kredisi%2,05422 TL15.240 TL
CEPTETEB Evlilik Kredisi%2,32443 TL16.012 TL
Aktif Bank Evlilik Kredisi%2,29441 TL15.927 TL
DenizBank Evlilik Kredisi%2,32443 TL16.014 TL
Garanti BBVA Evlilik Kredisi%2,49457 TL16.512 TL
Akbank Evlilik Kredisi%2,84486 TL17.560 TL
10.000 TL Evlilik Kredisi Faiz Oranları Hesaplama Tablosu

Devlet Destekli Evlilik Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Devlet destekli evlilik kredisi nasıl alınır? Evlilik kredisi başvurusu yapılırken, bu krediyi sağlayan pek çok bankaya direk müracaat ete yolu denenebilir. Bu ihtiyaç kredisinden yararlanmak için başvuran çiftlere genellikle 1 ya da 3 iş günü içerisinde geri dönüş yapılabilmektedir. Evlilik kredisi başvuru formu doldurmadan önce bilmeniz gerekenleri aşağıda listeledik. Ayrıca evlilik kredisi kullanmak isteyen çiftlerden şunlar talep edilmektedir:

  • Evlilik kredisine başvuruda bulunan kişinin Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartına ait arkalı önlü fotokopi,
  • Kişinin varlıklarını ve ödeme durumunu gösterecek olan bir gelir beyan belgesi,
  • Bir iş yerinde ücret karşılığı çalışan kişiler için son maaşlarını içeren bir maaş bordrosu fotokopisi,
  • Serbest meslek sahibi olan ya da kendi işini yapan başvuru sahibi kişiler için, son vergi levhası fotokopisi,
  • Emekli olan kişiler için maaş cüzdanı fotokopisi,
  • Üzerinde mülk olan ve kira geliri bulunan kişiler için, tapu ya da kira kontratı fotokopisi,
  • Elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi kişi üzerine kayıtlı herhangi bir aboneliğe ait, son 3 ay içerisinde alınmış fatura belgesinin aslı,
  • Son 3 ay içerisinde alınmış olan ve kişinin yaşadığı yeri gösteren bir ikametgâh belgesi istenmektedir.
  • Ayrıca her banka kendisine özel şartlar da koyabilir. Bankalar, tüm bu belgelere ek olarak başka belgeler de talep edebilirler. Her banka talep etmez ancak bazı bankalar, ihtiyaç kredisi için de düzgün ve sabit bir geliri olan kefillerle çalışmak istemektedir. Bunun dışında, bazı bankalar ise ihtiyaç kredisi verdikleri kişiye hayat sigortası da yaparak kişiye bir şey olması durumunda ödemelerini almayı garantilemek isterler. Bu durumda kredi kullanmak isteyen kişiler için sigorta masrafı kalemi de çıkabilir.

KOSGEB Helal Evlilik Kredisi Desteği Nasıl Alınır?

Yeni evlenenlere helal kredi desteği KOSGEB aracılığıyla düğün masraflarının karşılanması için sağlanıyor. Çeyiz, Nişan, Düğün ve Balayı için kullanabileceğiniz bu desteği KOSGEB başvurusu yaparak yararlanabilirsiniz. Güncel olarak KOSGEB düğün kredisi sağlamıyor ancak tüm detaylı bilgileri resmi web sayfasından öğrenebilirsiniz. https://www.kosgeb.gov.tr/

Devlet Destekli Çeyiz Hesabı Nedir?

Çeyiz hesabı devlet katkısı ne kadar? Şartları nedir? Evlenmek isteyen ancak maddi olarak belli yeterliliğin altında kalan çiftler için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yapılan çeyiz hesabı uygulaması, 2017 yılından beri devam ettirilmektedir. Bu uygulamadan yalnızca, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan gerçek kişiler ve mavi kart sahipleri yararlanabiliyor. Reşit olan kişiler, bu hesabı kendi adlarına açtırabilirken, 18 yaşının altında bulunan kişiler adına hesabı vasisi ya da velisi açtırabiliyor.

Çeyiz hesabı açtırmak ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı hizmetlerinden yararlanmak isteyen kişilerin daha önce hiç evlilik yapmamış olmaları ve 24 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir. Evlenmek isteyen çiftler, birbirlerinden bağımsız olarak açtırdıkları çeyiz hesabı ile devletin sağladığı imkândan ayrı ayrı yararlanabilir.

Bu sistemden yararlanmak isteyen kişilerin, Türkiye’de var olan mevduat kurumu ya da bankalar üzerinden çeyiz hesabı açtırmaları gerekmektedir. Uygulamadan yararlanmak isteyen kişilerin ayrıca 3 sene boyunca düzenli ödeme yapmaları da şart olarak koşulmaktadır. Çeyiz hesabı bulunan kişiler, bu hesaplarına aylık olarak en az 100 lira, en fazla ise 1000 lira yatırabilmektedirler. Çeyiz hesabına yapılan ödemeler, aylık ya da 3 aylık periyodlarla yapılabilmektedir.

Devlet Destekli Çeyiz Hesabı Nasıl Açılır?

Çeyiz kredisi nasıl alınır sorunuzu cevaplayacağız. Devletin çeyiz hesaplarına olan katkısı hesaplanırken, hesapta ne kadar para biriktirilmiş olduğu esas alınır. Eğer hesapta 36 aydan daha az bir süre birikim yapıldıysa, bu hesap devlet katkısından yararlanamaz. Devlet katkısı hakkı kaybediliyorsa ya da devlet katkısı ödenmiş ise, o hesap çeyiz hesabı statüsünden çıkarılarak normal bir hesap olarak işlem görmektedir. Evlilik akdini gerçekleştirmiş olan çiftlerin devlet katkısından yararlanabilmeleri için, evliliğin gerçekleştiği tarihten sonraki 6 ay içinde, evlilik cüzdanları ve ilk evlilikleri olduğuna dair belge ile birlikte, hesaplarının olduğu bankaya başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Çeyiz Hesabı Hangi Bankada Açılır?

Çeyiz hesabı açan bankalar hangileri? Evlilik kredisi kullanmak istemeyen ama evlilik için yeterli birikimi bulunmayan gençlerin kullanımına uygun Çeyiz Hesabı, pek çok banka üzerinden açılabilmektedir. Çeyiz hesabı açan bankalar şunlardır:

  • Kamu Mevduat Bankaları: Vakıfbank Çeyiz Hesabı, Ziraat Bankası Çeyiz Hesabı, Halkbank Çeyiz Hesabı,
  • Özel Mevduat Bankaları: Türk Ekonomi Bankası, Akbank, Şekerbank, Türkiye Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Turkısh Bank, Fibabanka, Anadolubank
  • Kamu Katılım Bankası: Ziraat Bankası, Vakıf Katılım
  • Özel Katılım Bankaları: Albaraka Türk Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası.

Bu içeriğimizde en uygun devlet destekli evlilik kredisi veren bankalar, kimlere verilir ve başvuru formu hakkında yazdık. Faizsiz evlilik kredisi hakkında tüm merak ettiklerinizi aşağıdan bize iletebilirsiniz.

Özge Biricik

Merhabalar, Ben Özge Biricik. Bu websitesinde editör olarak yararlı olacağını düşündüğüm finans, ekonomi ve paraya dair tüm alanlarla ilgili olarak uzmanlık alanlarımla ilgili bilgi ve derlemelerimi sizlerle paylaşacağım. Ayrıca para kazanma, para tasarrufu, taksitle alışveriş imkanları ve alışveriş deneyimlerimi yazıyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir