Hisseli Tapuya Kredi Veren Bankalar Hangileri? • ONAYLI (2022)

Hisseli tapuya kredi çıkar mı, hisseli tapuya kredi veren bankalar hangileri? Ortak tapuya sahip olan kişilerin merak ettiği hisseli tapuya nasıl kredi çıkar sorusunu cevaplayacağız. Hisseli tapuya kredi veren bankalar aracılığı ile hisseli tapu karşılığında kredi alınabilmektedir. Ortak tapuya kredi alınması mümkündür. Bunun için öncelikle ekspertiz raporunun çıkartılması gerekmektedir.

Hisseli tapuya kredi verilir mi? Ortak tapuya kredi nasıl alınır? Konutun eksper değeri öğrenildikten sonra bankanın belirlediği oran doğrultusunda alınabilecek kredi tutarı hesaplanmaktadır. Hisseli tapuya kredi alınabilmesi için diğer hissedarlarının da onayı gerekmektedir. Bankalar hisseli tapunun tek tapu haline getirilmesini talep edebilmektedirler. Hisseli arsa, konut ve işyeri için hisseli tapu kredisine başvuru yapılabilmektedir. Bankalar başvuruları şubelerinden kabul etmektedirler. Hisseli tapuya kredi nasıl çıkar içeriğimizde detayları bulabilirsiniz.

Hisseli Tapuya Kredi Veren Bankalar Hangileri?

Hisseli tapuya kredi çıkar mı? Ortak tapuya kredi veren bankalar aracılığıyla hisse sahibi olduğunuz tapuya kredi alabilirsiniz. Tapu ile kredi çekme işlemini yapabileceğiniz başlıca bankaları sizin için listeliyoruz. Hisseli tapuya kredi nasıl alınır, kredi başvurusu nasıl yapılır aşağıdaki bankalar için tüm detayları yazının devamında bulabilirsiniz.

Hisseli tapuya kredi veren bankalar şunlardır:

  • Ziraat Bankası
  • Vakıfbank
  • Türkiye Ekonomi Bankası
  • QNB Finansbank
  • HSBC
  • Denizbank

Yukarıda listelediğimiz ortak tapuya kredi veren bankaların hisseli tapuya nasıl kredi çıkar ve kredi başvurusu şartlarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Hisseli Tapuya Kredi Alma Şartları Nelerdir?

Hisseli tapuya kredi alabilir miyim? Hisseli tapuya kredi nasıl alınır sorusunu cevaplayacağız. Kredi şartları ve başvuru evraklarını aşağıda aşamalı olarak görebilirsiniz.

Hisseli tapu kredisi başvuru şartları şunlardır;

  • Bankalar hisseli tapu ile kredi başvurusu yapan kişilerden, diğer hissedarların da onayını almalarını istemektedir. Kredi başvurusu yapan kişinin krediyi ödeyememesi ve kredinin takibe düşmesi durumunda, konuta banka el koyacağı ve konutun satışı gerçekleşebileceği için hissedarların imzalı onayları gerekmektedir. Bu sayede banka da başvuru sahibine güvenebilmektedir.
  • Bankalar hisseli tapunun tek tapu haline dönüşmesini istemektedirler. Hisseli tapu tek tapuya dönüştürülmeden başvuru yapıldığında, başvurunun olumsuz sonuçlanma ihtimali yüksek olmaktadır. Ancak tek tapuya dönüştürüldüğünde imza yetkisi olan tek kişi olduğu için banka kişiye kredi vermeyi tercih etmektedir.
  • Başvuru sahibinin 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir.
  • Aylık gelirini belgelemesi ve geri ödemelerin taksit tutarının aylık gelirinin %50’sini aşmaması istenmektedir.

Hisseli Tapuya Kimler Kredi Alabilir?

Hisseli tapuya kredi alabilecek olanlara kimlerdir? Hisseli tapu ile kredi başvurusu yapacak olanlar; aylık düzenli geliri bulunan kişilerdir. Ayrıca kişinin aylık gelir tutarı ve hali hazırda ödemekte olduğu başka bir kredisinin olup olmaması da banka için önem arz etmektedir. Eğer başvuru sahibi başka bir kredinin borcunu ödüyor ise; ödenen kredi taksitine ve gelir tutarına bakılarak yeni kredinin taksitini ödeyebilecek durumda olup olmadığına karar verilmektedir.

Hisseli Tapuya Konut Kredisi Çıkması Mümkün Müdür?

Hisseli tapuya konut kredisi çekilir mi? Ortaklı tapuya konut kredisi alınabilmesi için bankalar uygun şartların oluşmasını talep etmektedirler. Bütün hissedarların kredi konusunda aynı fikirde olması ve bu hissedarların kredi başvurusu yapan kişiye kefil olması istenmektedir. Bu durum ipoteğin gücünü arttırtacağı için bankanın başvuru sahiplerine kredi vermesini kolaylaştırmaktadır. Dolayısı ile bankanın şartları yerine getirildiği takdirde, hisseli tapu ile konut kredisi alınabilmektedir.

YouTube video
Hisseli Tapuya Konut Kredisi Alınır Mı?

Hisseli Tapuya Kredi Ne Kadar Vade İle Verilmektedir?

Hisseli tapu kredisi hesaplaması nasıl yapılır? Hisseli tapu kredisinin taksit sayısı; maksimum 60 ay olabilmektedir. Bankadan bankaya göre vade seçenekleri değişiklik göstermektedir. Hisseli tapu kredisi yasal olarak ihtiyaç kredisi adı altında verildiği ve ihtiyaç kredilerinin maksimum vadesi de 60 ay olduğu için başvuru sahibi 60 aya kadar vade ile kredi alabilmektedir. Ancak bankalar kendi inisiyatifleri doğrultusunda vadeyi düşürebilmektedirler.

Hisseli Tapuya Çekilen Kredi Ödenmezse Ne Olur?

Hisseli tapuya kredi çekmenin eksilerine bakıldığında; eğer kredi taksit ödemesi 90 gün içerisinde yapılmaz ise, bu durumda teminat olarak gösterilmiş olan mala banka el koymaktadır. Bu durumda kredi çeken kişinin hem gayrimenkulü elinden gitmektedir hem de kredi notu düşmektedir. Ayrıca hisseli tapu kredisinin faiz oranları diğer kredilere göre daha yüksek olabildiği için kredi çekecek olan kişinin ilk etapta bankaların faiz oranlarını araştırması gerekmektedir. Faiz oranları uygun olan bankalardan kredi çekmesi, ödeme kolaylığı sağlamaktadır. Kredi borcu ödenmezse ne olur adlı içeriğimizede bakabilirsiniz.

Ziraat Bankası Hisseli Tapuya Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ziraat Bankası hisseli tapu kredisinin detayları aşağıda verilmiştir:

  • 36 aya kadar vade seçeneği ile kredi verilmektedir.
  • Hisseli tapu ipotek ettirilerek kredi alınabilmektedir ve ipotek işleminin yapılabilmesi için diğer hissedarların da imza vermeleri gerekmektedir.
  • Hisseli tapunun türüne göre değişiklik göstermekle beraber ipotek ettirilen konutun ekspertiz değerinin maksimum %80’i oranında kredi verilmektedir.
  • Hisseli tapuya kredi veren bankalardan Ziraat Bankası, kredi talep eden kişiden ek teminat isteme hakkını saklı tutmaktadır.
  • Başvurular Ziraat Bankası şubesi aracılığı ile yapılabilmektedir.
  • Başvuru formu, gelir belgesi, kimlik belgesi ve ipotek ettirilecek olan gayrimenkule ait belgeler ile başvuru yapılması gerekmektedir.
  • Kredi notu yüksek olan ve ödeme geçmişinde olumsuz herhangi bir durum bulunmayan kişilere hisseli tapuları karşılığında kredi verilmektedir.
  • Ziraat Bank hisseli tapu kredisi başvurusu için resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Denizbank Hisseli Tapuya Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Denizbank hisseli tapuya kredinin özellikleri aşağıdaki gibidir:

  • Hisseli tapusu bulunan gayrimenkulün ekspertiz değerinin %80’ine kadar kredi alınabilmesi mümkündür.
  • Alınan kredinin geri ödemesi maksimum 36 ay içerisinde yapılmalıdır.
  • Hisseli tapuda hissesi bulunan diğer kişilerin başvuru sahibine kefil olması veya tek tapu türüne geçilmesi banka tarafından talep edilebilmektedir.
  • %2.99 civarında değişen faiz oranları ile kredi verilmektedir.
  • Kimlik belgesi, ikametgah belgesi, güncel maaş belgesi, ekspertiz raporu sonucu, ipotek ettirilecek olan gayrimenkulün tapusu ve bankanın talep edebileceği diğer ek belgeler ile başvuru gerçekleştirilmelidir.

TEB Hisseli Tapuya Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

TEB hisseli tapu kredisinin ayrıntıları aşağıda belirtilmiştir:

  • İpotek ettirilecek olan hisseli tapuya konu olan gayrimenkulün ekspertiz değerinin %60’ına kadar kredi verilmektedir.
  • Hisseli tapu kredisi için belirlenmiş vade sayısı maksimum 36 olmaktadır.
  • Maaş belgesi, kimlik belgesi ve ipotek ettirilen konutun tapusu ile başvurular kabul edilmektedir.
  • TEB şubelerine gerekli belgeler ile beraber giderek kredi başvurusu yapılabilmektedir.

HSBC Hisseli Tapu Kredisi Şartları Nedir?

HSBC hisseli tapu kredisi için önemli noktalar şu şekildedir:

  • Hisseli tapusu bulunan gayrimenkulün ekspertiz değerinin %65’ine kadar kredi verilebilmesi mümkün olmaktadır.
  • 48 aya kadar vade seçeneği sunulmaktadır.
  • Kimlik belgesi ve kimlik belgesinin bir adet fotokopisi, ikametgah belgesi, gelir belgesi, ekspertiz raporu, konuta ait tapu ve bankanın talep edebileceği diğer ek belgeler ile başvuru yapılmalıdır.
  • HSBC tapuya kredi detaylarına şuradan ulaşabilirsiniz.

QNB Finansbank Ortak Tapuya Kredi Nasıl Çekilir?

QNB Finansbank hisseli tapu kredisinin özellikleri aşağıda listelenmiştir:

  • Hisseli tapu kredisine başvuru yapacak olan kişilerin öncelikle bankadan ön onay almaları gerekmektedir. Ön onay aldıktan sonra başvuru belgelerini iletmelidirler. Banka başvuruyu değerlendirerek kişiye geri dönüş yapmaktadır.
  • Ortaklı tapusu bulunan konutun ekspertiz değerinin %70’ine kadar kredi talep edilebilmektedir.
  • Kimlik belgesi, gelir belgesi, taşınmaza ait ekspertiz raporu, taşınmazın tapusu ile başvurular iletilmelidir.
  • Ev, iş yeri veya arsayı teminat göstererek QNB Finansbank tapuya kredi başvurusu yapabilirsiniz.

Vakıfbank Hisseli Tapuya Kredi Nasıl Alınır?

Vakıfbank hisseli tapu ile kredi alınması, sadece belirli şartlar sağlandığında mümkün olmaktadır. Hisseli tapunun ait olduğu gayrimenkulün bütün hissedarları başvuru yapacak olan kişiye kefil olur ise; bu durumda Vakıfbank kişinin başvurusunu kabul edebilmektedir. Ancak Vakıfbank’ın krediyi onaylayabilmesi için hissedarların tek tapuya geçmesi tavsiye edilmektedir. Başvuru sahibinin eğer kredi sicili düzgün ve kredi notu da yüksek ise hisseli tapuya kredi veren bankalardan olan Vakıfbank’ın ekstra talepleri olmamaktadır. Konutun belediye sınırları içerisinde olması ve konutun satış kabiliyetinin bulunması halinde kredi başvurusu olumlu sonuçlanmaktadır. Kimlik belgesinin aslı ve fotokopisi, belir belgesi, güncel ikametgah belgesi, ekspertiz raporu ve konutun tapusu ile beraber başvuru yapılmalıdır. Vakıfbank ipotekli kredi detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Hisseli tapuya faizsiz kredi imkanı özel bankalar tarafından sağlanmıyor. Ancak katılım payı sistemi ile çalışan faizsiz katılım bankalarından kredi çekilebilir.

Hisseli tapuya kredi veren bankalar, hisseli tapuya konut kredisi imkanı ve başvurusu nasıl yapılır sizlerle paylaştık. Tapu karşılığı kredi, tapu senedi ile kredi hakkında merak ettiklerinizi yorum yazarak bize ulaştırabilirsiniz.

Özge Biricik

Merhabalar, Ben Özge Biricik. Bu websitesinde editör olarak yararlı olacağını düşündüğüm finans, ekonomi ve paraya dair tüm alanlarla ilgili olarak uzmanlık alanlarımla ilgili bilgi ve derlemelerimi sizlerle paylaşacağım. Ayrıca para kazanma, para tasarrufu, taksitle alışveriş imkanları ve alışveriş deneyimlerimi yazıyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir