Hesap İşletim Ücreti Almayan Bankalar Hangileri? Muafiyet • İade

Vadesiz hesap işletim ücreti almayan bankalar hangileri? Türk Lirası, Dolar, Euro döviz hesabı işletim ücreti almayan bankalar listesini paylaşacağız. İş Bankası, Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Yapı Kredi gibi birçok banka müşterisi hesap işletim ücreti olmadan nakitini bankada tutmak, para transferi (havale&eft) para transferi yapmak istiyor. Para gönderimi, fatura ödeme veya vadesiz hesapta mevduat tutan kişiler düşük hesap işletim ücretleri bile istense ödemek istemiyor. Özellikle birden çok ödeme veya para transferini farklı bankalarda yapan kişiler için hesap aidat ücreti alınıyor.

Hesap işletim ücreti kesilmemesi için ne yapmalıyım ve bankalardan hesap işletim ücreti nasıl geri alınır sorularınızla birlikte banka kartı hesap işletim ücreti almayan bankaları sizinle paylaşacağız. Hesap işletim ücreti almayan bankalara kolayca başvurabilirsiniz. TL hesabınız veya döviz mevduat hesabından işletim ücreti almayan bankaları listeleyeceğiz. Kredi kartlarında olduğu gibi vadesiz hesaplarda da işletim ücreti alınıyor. Hesap işletim ücreti olmadan hangi bankada hesap açılır ve kullanılır sizler için araştırdık. Hesap işletim ücreti kesilmemesi için yapılması gerekenler nelerdir ve yıllık hesap işletim ücreti olmadan kullanabileceğiniz banka hesapları hangileri içeriğimizde bulabilirsiniz.

Hesap İşletim Ücreti Ödememek İçin Ne Yapmalıyım?

Hesap işletim ücreti kesilmemesi için ne yapabilirim? Her sene belirli periyotlarda vadesiz banka hesaplarımızdan para çekildiğini görebiliyoruz. 3 ay, 6 ay veya bazı bankalarda her sene sonu 80-250 TL aralığında bir işletim ücreti çekilebiliyor. Birçok müşteri bu ödemeyi yaptığından habersiz, her ay ekstre takibi yapmayan veya gözden kaçıran birçok banka müşterisi var. Öncelikle hesabınızdan işletim ücreti alınıp alınmadığını düzenli bir şekilde kontrol etmelisiniz.

Hesap işletim ücreti ödememek için ya özel bankacılık ürünlerinde hesabınız olması ya da işletim ücreti olmayan bankalara başvurmanız gerekmektedir. Maaş hesabı veya otomatik ödeme talimatı verilen hesaplardan işletim ücreti çoğunlukla alınmaz ve bu hesaplara muafiyet uygulanır. Hesap işletim ücreti almayan bankaların kampanyalarını takip etmeniz yeterlidir. Hesap işletim ücreti olmayan tüm bankalara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Hesap İşletim Ücreti Almayan Bankalar Hangileri?

Vadesiz hesap işletim ücreti almayan bankalar var mı? Finansman modeliyle çalışan kar payı dağıtan bazı bankalarda olmak üzere son zamanlarda özel birçok bankada hesap işletim ücreti almadığı kampanyalar düzenliyor. Bazı bankalarda hesap işletim ücreti ödenmeyen hesap türleri farklı bir ürün adıyla hizmet veriyor.

Yıllık hesap işletim ücreti almayan bankalar şunlardır;

  • Enpara.com (Dijital Bankacılık)
  • CEPTETEB (Türk Ekonomi Bankası)
  • Türkiye Finans Katılım Bankası Hesapları
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası
  • Albaraka Türk Katılım Bankası

Hangi bankalar hesap işletim ücreti almıyor? Sorunuzun cevabı yukarıda listelediğimiz hesap işletim ücreti olmayan bankaların ürünlerinde hesap işletim ücreti alınmaz ve birçok taksit, faiz kampanyası sunulur. Ayrıca öğrenciden hesap işletim ücreti almayan bankalar da bulunuyor. Bankalara başvururken öğrenci olduğunuzu belirtirseniz kampanyalı banka kartı veya kredi kartı ürünlerini size özel olarak sunabilir. Öğrenciden hesap işletim ücreti almayan bankaların özel kartlarına anında başvuru yapabilirsiniz.

Hesap işletim ücreti muafiyeti alabileceğiniz bazı bankalar şunlardır,

  • Akbank
  • Yapı Kredi
  • Garanti Bankası
  • Ziraat Bankası
  • Halkbank
  • Vakıfbank
  • İş Bankası
  • ING Bank
  • QNB Finansbank
  • Denizbank

Bu bankalarda işletim ücreti muafiyeti ile birlikte herhangi bir ücret ödemeden bankacılık ürünleri kullanılabilir.

Döviz Hesabı Hesap İşletim Ücreti Almayan Bankalar Listesi

Döviz hesabından işletim ücreti almayan bankalar hangileri? Dolar, euro gibi yabancı para birimlerindeki döviz mevduatınızı bankaya yatırdığınız zaman döviz hesabı açmalısınız. Birçok banka tarafından döviz hesabından hesap işletim ücreti alınıyor. Dolar hesabı açıp hesap işletim ücreti ödememek istiyorsanız kamu bankalarından hizmet alabilirsiniz. Özellikle Ziraat Bankası döviz hesaplarından herhangi bir ücret talep etmiyor.

Döviz hesabı hesap işletim ücreti almayan bazı bankalar şunlardır;

  • Ziraat Bankası
  • CepteTeb
  • Enpara
  • Kuveyt Türk
  • Albaraka Türk

Döviz hesabından hesap işletim ücretinin miktarı veya alınıp alınmayacağı müşterinin banka ile çalışma durumuna göre değişebileceği için döviz hesap işletim ücretini ödememek için bankanızla iletişime geçmeyi deneyebilirsiniz. Dolar, Euro, Sterlin hesap işletim ücreti almayan masrafsız bankacılık hizmeti sunan bankaları kullanarak yıllık işletim ücretini ödemezsiniz.

Bankaların Hesap İşletim Ücreti Ne Kadar?

Tüm bankaların hesap işletim ücreti ne kadar? Birçok bankanın 3 ay, 6 ay veya her yıl sonunda tahsil ettiği hesap işletim ücretinin tutarı bankadan bankaya değişiyor. Bu ücreti tahsil eden bankalar hesap giderlerinin alınması gerektiğini savunuyor. Belirli istisnai durumlar haricinde banka hesap işletim ücreti her sene banka tarafından tahsil edilir. Hangi banka ne kadar hesap işletim ücreti alıyor? Aşağıdaki güncel hesap işletim ücreti ne kadar tablosundan bankalara göre tutarları görebilirsiniz.

BANKAYILLIK HESAP İŞLETİM ÜCRETİ
TEB (Türk Ekonomi Bankası)116 TL
QNB Finansbank153 TL
HSBC128 TL
Vakıfbank96 TL
Halkbank78 TL
Ziraat Bankası80 TL
Türkiye İş Bankası260 TL
Garanti BBVA105 TL
Odeabank120 TL
Alternatif Bank0 TL
Enpara0 TL
Kuveyt Türk0 TL
CepteTeb0 TL
ING Bank141 TL
Yapı Kredi0 TL
Hesap İşletim Ücreti Ne Kadar?

En düşük hesap işletim ücreti olan banka Halkbank ve Ziraat Bankası’dır. Ziraat Bankası yıllık toplam 80 TL, Halkbank ise 78 TL hesap işletim ücreti tahsil etmektedir.

Hangi Hesaplardan İşletim Ücreti Alınmaz?

Maaş müşterisi gibi bankaların özel ürünlerini kullanan müşterilerden hesap işletim ücreti alınmıyor. Bazı hesaplar hesap işletim ücreti ödenmeden kullanılabiliyor. Hangi hesaplar işletim ücreti ödemiyor;

  • Maaş hesabı olanlar (İşverenin Maaş Ödemesini Yaptığı Banka)
  • Vadesiz Altın Mevduat Hesapları
  • 2 veya daha fazla otomatik ödeme talimatı
  • Aktif kullanılan ticari banka hesapları

Bankalardan Hesap İşletim Ücreti Nasıl Geri Alınır?

Hesap işletim ücreti iadesi nasıl alınır? Yazımızın başında da yazdığımız gibi maaş hesabı veya ticari hesap kullanıyor ve hesabınızdan işletim ücreti kesildiyse bankayla iletişime geçip kolayca iade isteyebilirsiniz. Bunun dışında normal vadesiz mevduat hesabı kullanıyorsanız da iade isteyebilirsiniz ancak bankanızın sizden otomatik ödeme talimatı kampanyaları katılmanızı istemesi gibi şartları bulunabilir.

Hesap işletim ücreti nasıl iptal edilir? Bu durumun en hızlı çözümü kullandığınız banka ile iletişime geçip işletim ücreti ödememek istediğinizi varsa ücretsiz hesap açmalarını isteyebilirsiniz. Eğer bankanızda işletim ücreti olmayan hesap türü açılmıyorsa masrafsız bankacılık hizmeti veren Enpara, CEPTETEB, Türkiye Finans, Kuveyt Türk gibi hesap işletim ücreti almayan bankalar da hesap açabilirsiniz. Ödenmiş olan yıllık hesap işletim ücretini geri almak içinde E-Devlet üzerinden nasıl başvuru yapabileceğinizi aşağıdan görebilirsiniz.

YouTube video
Hesap işletim ücreti nasıl geri alınır?

Hesap İşletim Ücreti İadesi İçin Dilekçe Nasıl Yazılır?

Hesap işletim ücreti iadesi E-Devlet üzerinden nasıl alınır? Hesabınızdan çekilen hesap işletim ücretinin iadesi için dilekçe örneği aşağıdaki gibidir. Tüketici hakem heyetlerine aşağıdaki örnek dilekçe gibi hazırlayarak başvurabilirsiniz. Hesap işletim ücreti iptal iadesi için dilekçe örneğini altta görebilirsiniz ayrıca yargıtay, danıştay kararlarını inceleyebilirsiniz.

Hesap İşletim Ücreti İadesi Dilekçe Örneği

E-Devlet tüketici hakem heyetine başvuru için bu linki kullanabilirsiniz: https://www.turkiye.gov.tr/tuketici-sikayeti-uygulamasi

Bu yazımızda hesap işletim ücreti nedir, vadesiz hesap işletim ücreti almayan bankalar ve hesap işletim ücreti nasıl geri alınır konularında yazdık. Ayrıca kullanılmayan banka hesabından aidat alınır mı içeriğimize buradan ulaşabilirsiniz. Vadesiz TL hesabınız veya Döviz hesabı aidatı hakkında sorularınızı yorum yaparak sorabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular (S.S.S)

Hesap İşletim Ücreti Nedir?

Hesap işletim ücreti, bankaların operasyonel giderini/masrafını tahsil ettiği ücrettir.

Bankalardan Hesap İşletim Ücreti Nasıl Geri Alınır?

Hesap işletim ücreti iadesi için dilekçe yazılıp tüketici hakem heyetlerine başvurulur. Hesap işletim ücreti iadesi dilekçe örneğine içeriğimizde bulabilirsiniz.

Banka Kartından Hesap İşletim Ücreti Alınır Mı?

Banka kartından direkt olarak hesap işletim ücreti alınmaz. Banka kartının bağlı olduğu hesaptan hesap işletim ücreti alınır. Hesap işletim ücreti ödememek için muafiyet alabileceğiniz bankaları tercih etmelisiniz.

Hesap İşletim Ücreti Kalktı Mı?

Bankaların hesap işletim ücreti kalkmadı. Resmi olarak bankalar müşteri hesaplarından hesap işletim ücreti alabilir.

Özge Biricik

Merhabalar, Ben Özge Biricik. Bu websitesinde editör olarak yararlı olacağını düşündüğüm finans, ekonomi ve paraya dair tüm alanlarla ilgili olarak uzmanlık alanlarımla ilgili bilgi ve derlemelerimi sizlerle paylaşacağım. Ayrıca para kazanma, para tasarrufu, taksitle alışveriş imkanları ve alışveriş deneyimlerimi yazıyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir